The aviator

Deze lag al een tijdje in de kast en is al veelvuldig gebruikt, maar tot nu toe had ik nog niet de kans gehad er een leuk foto van te maken…

Het mutsje is (wederom  😉 ) een patroon van Repeat Crafter Me. De sjaal is een eigen patroon. Lees verder voor de omschrijving!

Gebruikte materialen:

  • Haaknaald 5 mm
  • Drops Alaska donkerbruin mix, grijs en naturel
  • Drops Andes naturel

Gebruikte steek:

  • lossen
  • vasten
  • popcorn-steek: haak een stokje, maar laat de laatste handeling weg, je houdt dan 2 lussen op de naald over. Doe dit nog 2 keer in dezelfde steek, je hebt dan 4 lussen op je naald. Hierna sla je de draad 1 keer om en haal je alle 4 de lussen in 1 keer over. Haak vervolgens 1 losse.

Haak een ketting lossen met grijs, die net iets korter is dan de gewenste lengte van de sjaal (de uiteindelijke sjaal zal iets langer uitpakken dan deze ketting namelijk). Zorg dat het aantal lossen een even aantal is.
Begin nu met de popcorn-steek. Aan het begin van de toer vervang je het eerste “stokje” door een aantal lossen: haak hiervoor in de 4 losse van de naald. Aan het eind van de toer wissel je van kleur naar donkerbruin en knip je de grijze draad af.

Haak 3 lossen met donkerbruin en keer het werk. Vanaf nu ga je de popcornsteek haken in de ruimte tussen 2 “popcorns”. Eindig de toer met 1 stokje in de losse van de vorige toer.

Switch nu naar naturel. Haak 3 lossen en keer het werk, ga verder zoals de vorige naald. Switch aan het eind van deze toer weer naar donkerbruin en daarna naar grijs. Knip telkens aan het eind van de toer de draad waarmee je gewerkt hebt af.

Als de sjaal klaar is kun je de rand nog afwerken met een dikkere draad. Ik heb hiervoor Drops Andes gebruikt, je gebruikt hiervoor gewoon dezelfde naald als waarmee je de sjaal gehaakt hebt (in mijn geval dus 5mm). Haak vasten rondom en eindig met een halve vaste in de eerste steek. Knip de draad af en werk alle eindjes weg. Tadaaa!

Eigenlijk is de sjaal is een ontzettend simpel patroon. Je kunt hem feitelijk ook op iedere maat haaknaald maken, het zal hoogstens een paar extra rijen kosten, of juist minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.